Financiering sportcentra

In 2002 hebben 2 broers een sporthal gehuurd in Noord Limburg. Gedreven door ambitie hebben zij in enkele jaren de verlopen sporthal succesvol geëxploiteerd. Sporters weten de weg naar deze hal weer te vinden. In de tennishal wordt onder leiding van de jongste broer tennisles gegeven; de hal heeft een hoge bezettingsgraad.
Ook buiten liggen tennisbanen, die verhuurd zijn aan een tennisvereniging.
Na 3 jaar wilden de ondernemers de hal van de eigenaar kopen. In financieringsland loopt men niet warm voor dit soort objecten.
Door het inschakelen van de expertise van Crusio Consult kon een passende financiering geregeld worden om de koop van de tennishal mogelijk te maken.
Na aankoop van het pand heeft een verbouwing plaats gevonden, zodat fitness kon worden toegevoegd aan het activiteiten pallet. De verbouw en financiering van de apparatuur werd uit cash flow gerealiseerd.

Door de goede rentabiliteit van het bedrijf wenste de ondernemers ook een beleggingsportefeuille in te richten. Door toedoen van Crusio bezitten zij nu een 3 tal beleggingspanden.

In 2008 diende de mogelijkheid zich aan voor het verwerven van een 2e tennishal in Zuid Limburg. De tennishal is verbouwd, er is ruimte opgeofferd om ook hier een fitness centrum toe te voegen aan de activiteiten.
In een quick scan bleek dat de vooruitzichten dermate positief waren, dat Crusio bij meerdere bankiers een aanvraag voor de financiering van de aankoop en de verbouwing heeft gedeponeerd.
Meerdere financiers waren geïnteresseerd om de financiering te verstrekken. Crusio heeft de offertes vergeleken, onderhandeld en een voorstel gedaan.
Inmiddels is men druk bezig de activiteiten in deze tennishal op hun eigen wijze vorm te geven.

Ondernemers hebben uitgesproken, om bij een verdere groei weer de expertise van Crusio Consult in te huren.